5 situaties waarin vloerreparatie volstaat

Het aanbrengen van een nieuwe gietvloer vraagt om een flinke investering. Maar wat als het helemaal niet nodig is om de volledige vloer te vernieuwen? In veel gevallen is reparatie de meer geschikte oplossing. Hieronder beschrijven we 5 situaties waarin reparatie volstaat.

1. Aanrijdschade

Aanrijdschade is de meest voorkomende oorzaak van schade aan bedrijfsvloeren. Meestal is een medewerker met een heftruck tegen een stelling aangereden. Omdat de stelling vastzit aan de vloer, wordt de vloer beschadigd. 

In sommige magazijnen worden stellingen beschermd door een rampaal. In zo’n geval blijft de stelling meestal onbeschadigd, maar dat geldt niet voor de vloer. Want de rampaal zit ook vast aan de vloer, wat zorgt voor schade. Over het algemeen is deze schade minder ernstig dan schade aan de stelling.

Dergelijke rampalen worden ook gebruikt om brandslanghaspels en roldeuren te beschermen. Schade aan de vloer is dan voordeliger om te herstellen, dan schade aan een roldeur. 

2. Beschadigingen 

Een beschadiging is ook een goede reden om te kiezen voor vloerreparatie. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er iets vanaf een grote hoogte op de vloer valt. Zoals een heftruck die iets van de bovenste stelling tilt, maar de pallet niet goed vast heeft. Het gaat vaak om bijzonder zware ladingen die schades aanbrengen aan de vloer. 

3. Voegovergang

De voegovergang is vaak het meest kwetsbare onderdeel van een magazijn. Je vindt voegovergangen waar de ene bedrijfshal overgaat in de andere. Zeker wanneer er met heftrucks wordt gereden, gaan deze overgangen al snel kapot. 

Dat zorgt voor een zeer onaangename werkervaring voor heftruckchauffeurs. Elke keer wanneer ze over de voegovergang rijden, krijgen ze een klap in hun rug. Daarnaast bestaat de kans dat de lading van de heftruck beschadigd raakt. 

4. Hefbrug verplaatst

Bij autobedrijven zien we vaak dezelfde soort schades. De hefbruggen zijn bevestigd aan de grond. Wanneer de werkplaats opnieuw wordt ingericht, blijven de oude gaten achter. 

5. Oude afvoergoten

In veel bedrijfsruimtes zitten nog oude afvoergoten. Wanneer de nieuwe eigenaar van het pand hier geen gebruik van maakt, moeten de goten gedicht worden. Dat is ook wel zo veilig voor de medewerkers. Men kan gemakkelijk struikelen of zich verstappen. Dat zorgt voor een onveilige werkomgeving. 

Twee componenten epoxymortel (troffelvloer)

Voor deze reparaties gebruiken wij bijna altijd een troffelvloer. Deze bestaat uit een epoxymortel met drie componenten. Deze mortel is een stuk taaier dan cement. Vul je de oneffenheden met een cementgebonden gietvloer, dan laat deze binnen de kortste keren weer los. Zonde van de investering. De troffelvloer wordt hard en taai, hecht goed en is na een dag weer belastbaar. 

Afmaken met coating

Het gerepareerde deel kan afgewerkt worden met een coating. Bijvoorbeeld om de vloer waterdicht of chemisch resistent te maken. Dit wordt ook wel rolcoating genoemd. Het grote voordeel hiervan is dat het geen effect heeft op de dikte van de vloer. De coating is slechts 0.5 mm dik, waardoor het perfect de ondergrond volgt. 

Advies?

Advies nodig over schade aan jouw bedrijfsvloer? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende inspectie.