Betonrenovatie & -reparatie sinds 1958 - Jaki.nl

Betonrenovatie & -reparatie sinds 1958

Beton is een prachtig materiaal met een lange levensduur. Tenminste, als het beton de juiste aandacht krijgt. Om betonconstructies in topvorm te houden, is onderhoud noodzakelijk. Soms is een kleine ingreep voldoende, en soms is er meer nodig. Bij JAKI voeren we zowel betonrenovaties, als -reparaties uit.  

Betonrenovatie 

Beton wordt blootgesteld aan verschillende invloeden van buitenaf. De meest voorkomende zijn de weersinvloeden. Regen, wind, sneeuw en schommelingen in temperatuur, beïnvloeden vooral betonconstructies die zich buiten bevinden. Maar ook de wisselende of toenemende belasting heeft invloed op de constructies. Bijvoorbeeld bij bruggen. 

Balkon- en galerijrenovatie

Balkons en galerijen worden dag in dag uit, blootgesteld aan het weer en de veranderende temperatuur. Daarnaast wordt de constructie dagelijks belast door de bewoners. Het beton wordt blootgesteld aan weersinvloeden. Mede daardoor ontstaat betonschade. Door tijdig onderzoek te doen en reparaties uit te voeren, gaat de constructie weer jaren mee.  

Meer over balkonrenovatie & galerijrenovatie

Een flat met verouderde balkons

Brugrenovatie 

De meeste bruggen in Nederland, zijn vlak na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Ze zijn gebouwd met de verkeersbelasting van die tijd in het achterhoofd.  

Niet alleen de hoeveelheid verkeer is toegenomen, maar ook het gewicht van auto’s en vrachtwagens is toegenomen. De betonconstructie kan deze belasting niet meer aan. Om te voorkomen dat de brug op den duur de belasting niet meer aankan, moet deze gerenoveerd worden.

Meer over brugrenovatie & onderhoud

Zwembadrenovatie 

De betonconstructie van zwembaden, staat constant in contact met water en chloor. Vooral de bufferkelders zijn hier gevoelig voor. Maar deze werking geldt ook andersom. Het beton uit de bufferkelders, geeft bepaalde mineralen af aan het water.  

Een zwembad na de renovatie

Om het water gezond te houden, moet er steeds meer chloor aan toegevoegd worden. Dat resulteert in hogere kosten. Door de bufferkelders te coaten, wordt dit probleem opgelost én gaat de betonconstructie langer mee. 

Meer over het renoveren van zwembaden

Meer over coating voor betonnen zwembaden

Meer over het waterdicht maken van zwembaden

Betonreparatie 

In veel gevallen zijn de problemen minder groot. Een reparatie van het beschadigde beton volstaat dan. Door reparaties op tijd uit te voeren, worden grotere schades en hogere kosten voorkomen.  

Scheuren in het beton 

Door weersinvloeden of hoge belasting, kunnen scheuren in het beton ontstaan. Dit gebeurt zowel in muren als in vloeren. Gelukkig is beton goed te repareren door middel van injectie . Wanneer de scheuren zorgen voor vochtproblemen, injecteren we de scheuren met een sterk schuimend injectiemateriaal. Vocht maakt dan geen kans meer. 

Koolstoflijmwapening 

Soms is het nodig om wijzigingen aan een betonconstructie te maken. Bijvoorbeeld wanneer een gebouw wordt voorzien van een extra verdieping. Het huidige plafond is niet berekend op deze extra belasting.  

Door het plaatsen van koolstoflamellen, wordt de constructie verstevigd. Het plaatsen van externe constructies is dan niet meer nodig. Zo blijft de ruimte efficiënt in te delen. Daarnaast kunnen we sparingen opvangen en brugconstructies versterken.  

Meer over koolstoflijmwapening

Snel offerte aanvragen


  Laatste projecten

  Balkonrenovatie appartementencomplex Arnhem
  proj_1 Bekijk referentie
  Kunststof gietvloer
  proj_1 Bekijk referentie
  Cementgebonden gietvloer
  proj_1 Bekijk referentie
  Zwembad renoveren in Opmeer
  proj_1 Bekijk referentie