Hydrofoberen of impregneren gevels

Hydrofoberen of impregneren van de gevel

Onbehandelde oppervlakken van bouwwerken staan onder invloed van vocht. Daarbij dringt water in beton of metselwerk. Dit veroorzaakt vochtdoorslag, alg- en mosvorming, vorstschade en zoutuitslag. Het hydrofoberen ofwel impregneren van het oppervlak helpt het oppervlak beschermen tegen vocht, vuil, schimmel en andere schadelijke elementen. Ook bespaar je energiekosten. Want het impregneren van je gevel verbetert de isolatie en vermindert warmteverlies. 

 

Waterafstotende behandeling van gevels


Afhankelijk van de ondergrond en staat van de gevel en voegen kiezen we een geschikte methode om te impregneren. JAKI werkt met impregneermiddelen, coatings- en andere oppervlaktebehandelingen om de gevel waterafstotend te maken. Ook is het mogelijk om de oppervlaktebescherming van de gevel transparant of gekleurd uit te voeren in verband met haar architectonische aantrekkingskracht.

Hoe gaan wij te werk?


Het impregneren van je gevel is een essentieel proces om vocht, vuil en schadelijke elementen af te weren. Hieronder zie je de werkwijze voor een effectieve gevelimpregnatie:

1. Reiniging van de gevel

Voordat we beginnen met impregneren, is het belangrijk om de gevel grondig te reinigen. We verwijderen alle vuil, stof, mos, algen en andere verontreinigingen van het oppervlak. Dit kan worden gedaan met behulp van een hogedrukreiniger, een borstel en een geschikt reinigingsmiddel.

2. Controleren gevel op schade

We inspecteren de gevel visueel op scheuren, losse voegen of afbrokkelend metselwerk. Eventuele gebreken herstellen we voordat we gaan impregneren.

gevel controleren
Impregneermiddel aanbrengen v2
3. Impregneermiddel aanbrengen

De gevel moet volledig droog zijn voordat we beginnen. Het impregneermiddel hecht beter op een droog oppervlak. Vervolgens brengen we het impregneermiddel gelijkmatig aan met een kwast, roller of spuit. Indien nodig brengen we een tweede laag impregneermiddel aan voor volledige dekking. We werken met impregneermiddelen, coatings- en andere oppervlaktebehandelingen om de gevel waterafstotend te maken. 

4. Eindresultaat

Het eindresultaat is een gevel waar geen vocht meer in doordringt.

 

Gevel na impregneren

De voordelen van gevel hydrofoberen


Gevelimpregnatie biedt verschillende voordelen voor gebouweigenaren. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van gevelimpregnatie die gunstig zijn voor zowel het gebouw als de eigenaar:

  • Waterafstoting: Gevelimpregnatie zorgt voor een waterafstotende laag op de gevel, waardoor indringend vocht wordt voorkomen. Dit vermindert de kans op vochtgerelateerde problemen zoals vochtplekken, schimmelvorming en afbladderende verf.
  • Duurzaamheid: Door de gevel te impregneren, wordt deze beschermd tegen weersinvloeden, luchtverontreiniging en andere schadelijke factoren. Dit verlengt de levensduur van de gevel en helpt bij het behoud van de structurele integriteit van het gebouw.
  • Onderhoudsgemak: Geïmpregneerde gevels zijn minder poreus, waardoor vuil, stof en andere verontreinigingen minder snel aan de gevel hechten. Dit vereenvoudigt het onderhoudsproces en bespaart tijd en moeite bij het schoonmaken van de gevel.
  • Energie-efficiëntie: Gevelimpregnatie kan bijdragen aan een betere isolatie van het gebouw. Het vermindert warmteverlies door de gevel en verbetert de energie-efficiëntie van het gebouw. Dit resulteert in lagere verwarmingskosten en draagt bij aan een milieuvriendelijkere werking.
  • Esthetische waarde: Een geïmpregneerde gevel behoudt zijn oorspronkelijke uitstraling en esthetische waarde langer. Door de beschermende laag worden verkleuring, vervaging en aantasting door externe factoren zoals UV-straling verminderd. Dit draagt bij aan een mooie en verzorgde uitstraling van het gebouw.

Door te kiezen voor gevelimpregnatie, kunnen gebouweigenaren profiteren van deze voordelen en de algehele duurzaamheid, uitstraling en waarde van hun gebouw verbeteren.

 

Laatste projecten


Cementgebonden gietvloer voor Autostore Systeem

De vloer van een grote bedrijfshal moet geschikt gemaakt worden voor het plaatsen van een Autostore Systeem.

Betonreparaties Silogebouw

Door achterstallig onderhoud is er sprake van vochtindringing. Voor het behoud van het silogebouw van Borgesius in Rotterdam is betonherstel noodzakelijk.

Balkon- en galerijrenovatie Nijmegen

Bij 8 appartementencomplexen in Nijmegen zijn diverse renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan balkons en galerijen.

Balkonrenovatie Arnhem

Bij een appartementencomplex  zijn de balkons ongeveer 20 jaar geleden voorzien van een nieuw coatingsysteem. Door weersinvloeden is de toplaag weer aan vervanging toe.

Vloer bedrijfshal renoveren

De bedrijfsvloer in de machinefabriek was in de loop van de jaren behoorlijk verontreinigd en beschadigd. Er zaten scheuren en naden in de bestaande vloer. 

Kunststof gietvloer aanbrengen in 8 uur

In 8 uur tijd een kunststof gietvloer aanbrengen in een hal van 4400 m2. Vakkundig en professioneel. Teamwerk van Jaki.

Supervlakke gietvloer voor Autostore Systeem

Een vereiste voor het aanleggen van een Autostore systeem in een bedrijfshal is dat de vloer supervlak is. 

Coaten busbaan Arnhem

De coating en belettering op de overdekte busbaan op het Centraal Busstation in Arnhem zijn aan vervanging toe.

 

Onderhoud bedrijfsvloer

Voor een groot metaalbewerkingsbedrijf in de Achterhoek doen wij regelmatig onderhoud aan de bedrijfsvloer. Hierbij worden de belijning, loopvlakken en betonschades aangepakt. 

Vloerdilatatie distributiecentrum

In één van de vele distributiecentra in Nederland hebben we onderhoud aan de dilataties in de bedrijfsvloer verricht.

Balkon- en galerijrenovatie Arnhem

Bij een flatgebouw in Arnhem waren de balkons en galerijen in slechte staat. Jaki heeft diverse renovatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Zwembadrenovatie in Opmeer

Het beton in de bufferkelder van het zwembad was aangetast waardoor micro-organismen zich in het beton nestelden wat weer invloed heeft op de kwaliteit van het water.

Coaten zwembad Sanadome

Hygiëne en veiligheid spelen in Sanadome een cruciale rol. JAKI voert daarom regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit.

Betonreparatie en kitwerk flatgebouw

Bij een flatgebouw in Veenendaal was het beton in een slechte staat. JAKI heeft hierbij het kitwerk vervangen en het beton hersteld.

Brugrenovatie Aalten

Bij diverse bruggen in de gemeente Aalten heeft JAKI renovatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Lijmwapening aanbrengen

Bij een productiebedrijf, waar de vloer zwaar belast wordt, zitten een aantal aanzienlijke boorgaten in de vloer. Hierbij is ook de wapening in de betonvloer doorboord en is de draagkracht te laag geworden. Dit kunnen we herstellen met koolstofvezelwapening

Kelderafdichting binnenzijde Slangenburg Doetinchem

Jaki heeft bij de Abdij in de Slangenburg te Doetinchem de kelder aan de binnenzijde afgedicht

Vloerrenovatie Zoutloods

In opdracht van Provincie Gelderland hebben we de vloer van de zoutloods gerenoveerd.

Balkon- en galerijrenovatie Zoetermeer

De balkongalerijen van een appartementencomplex van 20 verdiepingen hoog zijn door JAKI volledig gerenoveerd. 

Balkon- en galerijrenovatie Beekbergen

De balkons en galerijen van 51 appartementen van ouderen met een zorgvraag zijn door JAKI volledig gerenoveerd.