Betonrenovatie

Betonrenovatie en - reparatie


Beton is een prachtig materiaal met een lange levensduur. Tenminste, als het beton de juiste aandacht krijgt. Om betonconstructies in topvorm te houden, is onderhoud noodzakelijk. Soms is een kleine ingreep voldoende, en soms is er meer nodig. Bij JAKI voeren we zowel betonrenovaties, als -reparaties uit.  

Betonrenovatie

Beton wordt blootgesteld aan verschillende invloeden van buitenaf. De meest voorkomende zijn de weersinvloeden. Regen, wind, sneeuw en schommelingen in temperatuur, beïnvloeden vooral betonconstructies die zich buiten bevinden. Maar ook de wisselende of toenemende belasting heeft invloed op de constructies. Bijvoorbeeld bij bruggen. 

Focus op duurzame, rendabele oplossingen
Sinds 1958 actief in de bouw
Jaarlijks meer dan 250 succesvolle opdrachten

Diensten binnen deze sector


Balkon- en galerijrenovatie

Meer dan 60 jaar ervaring met renovatieprojecten van balkons en galerijen

Brugrenovatie en -onderhoud

De betonconstructie van een brug is onderhevig aan wisselende temperaturen, neerslag, chemische- en dynamische belasting. Hierdoor kunnen schades ontstaan. Voorkom problemen door een brug tijdig te on…

Zwembadrenovatie en -onderhoud

Zwembaden zijn een plek waar we ontspannen of aan onze conditie werken. Dit moet uiteraard wel in een veilige en hygiënische omgeving. Onderhoud en renovatie is daarom van groot belang. JAKI is hiervo…

Koolstof lijmwapening

Koolstoflijmwapening is een techniek waarbij koolstofvezels worden verlijmd op betonnen oppervlakken om de sterkte en stijfheid ervan te vergroten. Dit verhoogt de draagkracht en duurzaamheid van de b…

Injecteren van scheuren in beton

In beton kunnen scheuren ontstaan. Om de schade te herstellen of lekkages te verhelpen, injecteren wij de scheuren met geschikte producten.

Betonrenovatie voor alle toepassingen

1

Balkon- en galerijrenovatie

Balkons en galerijen worden dag in dag uit, blootgesteld aan het weer en de veranderende temperatuur. Daarnaast wordt de constructie dagelijks belast door de bewoners. Het beton wordt blootgesteld aan weersinvloeden. Mede daardoor ontstaat betonschade. Door tijdig onderzoek te doen en reparaties uit te voeren, gaat de constructie weer jaren mee.  

Brugrenovatie en -onderhoud

De meeste bruggen in Nederland, zijn vlak na de Tweede Wereldoorlog gebouwd. Ze zijn gebouwd met de verkeersbelasting van die tijd in het achterhoofd.  

Niet alleen de hoeveelheid verkeer is toegenomen, maar ook het gewicht van auto’s en vrachtwagens is toegenomen. De betonconstructie kan deze belasting niet meer aan. Om te voorkomen dat de brug op den duur de belasting niet meer aankan, moet deze gerenoveerd worden.

Zwembadrenovatie

De betonconstructie van zwembaden, staat constant in contact met water en chloor. Vooral de bufferkelders zijn hier gevoelig voor. Maar deze werking geldt ook andersom. Het beton uit de bufferkelders, geeft bepaalde mineralen af aan het water.  

Om het water gezond te houden, moet er steeds meer chloor aan toegevoegd worden. Dat resulteert in hogere kosten. Door de bufferkelders te coaten, wordt dit probleem opgelost én gaat de betonconstructie langer mee. 

Betonreparatie


In veel gevallen zijn de problemen minder groot. Een reparatie van het beschadigde beton volstaat dan. Door reparaties op tijd uit te voeren, worden grotere schades en hogere kosten voorkomen.  

Koolstoflijmwapening aanbrengen

Soms is het nodig om wijzigingen aan een betonconstructie te maken. Bijvoorbeeld wanneer een gebouw wordt voorzien van een extra verdieping. Het huidige plafond is niet berekend op deze extra belasting.  

Door het plaatsen van koolstoflamellen, wordt de constructie verstevigd. Het plaatsen van externe constructies is dan niet meer nodig. Zo blijft de ruimte efficiënt in te delen. Daarnaast kunnen we sparingen opvangen en brugconstructies versterken.  

Scheuren in het beton

Door weersinvloeden of hoge belasting, kunnen scheuren in het beton ontstaan. Dit gebeurt zowel in muren als in vloeren. Gelukkig is beton goed te repareren door middel van injectie . Wanneer de scheuren zorgen voor vochtproblemen, injecteren we de scheuren met een sterk schuimend injectiemateriaal. Vocht maakt dan geen kans meer. 

Vrijblijvend advies of offerte

Vul het formulier in voor een vrijblijvende offerte of advies op maat. Een van onze experts zal contact opnemen om samen ter plaatse de mogelijkheden te bekijken. Daarna ontvang je een gespecificeerde offerte. Alles geheel kosteloos en vrijblijvend! 

 

Laatste projecten


Cementgebonden gietvloer voor Autostore Systeem

De vloer van een grote bedrijfshal moet geschikt gemaakt worden voor het plaatsen van een Autostore Systeem.

Betonreparaties Silogebouw

Door achterstallig onderhoud is er sprake van vochtindringing. Voor het behoud van het silogebouw van Borgesius in Rotterdam is betonherstel noodzakelijk.

Balkon- en galerijrenovatie Nijmegen

Bij 8 appartementencomplexen in Nijmegen zijn diverse renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan balkons en galerijen.

Balkonrenovatie Arnhem

Bij een appartementencomplex  zijn de balkons ongeveer 20 jaar geleden voorzien van een nieuw coatingsysteem. Door weersinvloeden is de toplaag weer aan vervanging toe.

Vloer bedrijfshal renoveren

De bedrijfsvloer in de machinefabriek was in de loop van de jaren behoorlijk verontreinigd en beschadigd. Er zaten scheuren en naden in de bestaande vloer. 

Kunststof gietvloer aanbrengen in 8 uur

In 8 uur tijd een kunststof gietvloer aanbrengen in een hal van 4400 m2. Vakkundig en professioneel. Teamwerk van Jaki.

Supervlakke gietvloer voor Autostore Systeem

Een vereiste voor het aanleggen van een Autostore systeem in een bedrijfshal is dat de vloer supervlak is. 

Coaten busbaan Arnhem

De coating en belettering op de overdekte busbaan op het Centraal Busstation in Arnhem zijn aan vervanging toe.

 

Onderhoud bedrijfsvloer

Voor een groot metaalbewerkingsbedrijf in de Achterhoek doen wij regelmatig onderhoud aan de bedrijfsvloer. Hierbij worden de belijning, loopvlakken en betonschades aangepakt. 

Vloerdilatatie distributiecentrum

In één van de vele distributiecentra in Nederland hebben we onderhoud aan de dilataties in de bedrijfsvloer verricht.

Balkon- en galerijrenovatie Arnhem

Bij een flatgebouw in Arnhem waren de balkons en galerijen in slechte staat. Jaki heeft diverse renovatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Zwembadrenovatie in Opmeer

Het beton in de bufferkelder van het zwembad was aangetast waardoor micro-organismen zich in het beton nestelden wat weer invloed heeft op de kwaliteit van het water.

Coaten zwembad Sanadome

Hygiëne en veiligheid spelen in Sanadome een cruciale rol. JAKI voert daarom regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit.

Betonreparatie en kitwerk flatgebouw

Bij een flatgebouw in Veenendaal was het beton in een slechte staat. JAKI heeft hierbij het kitwerk vervangen en het beton hersteld.

Brugrenovatie Aalten

Bij diverse bruggen in de gemeente Aalten heeft JAKI renovatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Lijmwapening aanbrengen

Bij een productiebedrijf, waar de vloer zwaar belast wordt, zitten een aantal aanzienlijke boorgaten in de vloer. Hierbij is ook de wapening in de betonvloer doorboord en is de draagkracht te laag geworden. Dit kunnen we herstellen met koolstofvezelwapening

Kelderafdichting binnenzijde Slangenburg Doetinchem

Jaki heeft bij de Abdij in de Slangenburg te Doetinchem de kelder aan de binnenzijde afgedicht

Vloerrenovatie Zoutloods

In opdracht van Provincie Gelderland hebben we de vloer van de zoutloods gerenoveerd.

Balkon- en galerijrenovatie Zoetermeer

De balkongalerijen van een appartementencomplex van 20 verdiepingen hoog zijn door JAKI volledig gerenoveerd. 

Balkon- en galerijrenovatie Beekbergen

De balkons en galerijen van 51 appartementen van ouderen met een zorgvraag zijn door JAKI volledig gerenoveerd.