Zwembadrenovatie en -onderhoud

Last van lekkages of slechte kwaliteit zwemwater?

Wanneer onbeschermd beton lange tijd blootgesteld wordt aan water, treden er verschillende problemen op. Een van de meest voorkomende problemen zijn lekkages. Lekkages treden bijvoorbeeld op bij de kitvoegen, de overloopgoten en rond het tegelwerk.

Een ander bekend probleem wordt veroorzaakt in de bufferkelders. Door de aantasting van het beton, nestelen micro-organismen zich in de holtes van het oppervlak. Daardoor neemt de kwaliteit van het water af. Je bent dan genoodzaakt steeds meer chloor of andere ongewenste chemicaliën te gebruiken. Het resultaat: hogere kosten per kubieke meter water en op termijn kostbare herstelwerkzaamheden.

Zwembaden renoveren sinds 1958


JAKI is gespecialiseerd in het renoveren van zwembaden. Wij herstellen deze gebreken doelgericht en efficiënt. We kennen de aandachtspunten als geen ander, en hebben voor de meeste problemen een concrete oplossing.

De kosten per kubieke meter water nemen af en de betonconstructie blijft jarenlang in topconditie. JAKI maakt beton beter sinds 1958.

Werkzaamheden renovatie & onderhoud zwembad


Door vooraf de situatie in kaart te brengen, bieden wij altijd een doelgerichte en rendabele oplossing. In veel gevallen volstaat het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. 

Renovatie bufferkelders

Door het renoveren van de bufferkelders, blijft het zwemwater langer schoon. Het water hoeft minder vaak gespoeld te worden, en de hoeveelheid chloor kan omlaag. U bespaart hierdoor niet alleen op chloor, maar ook op gas, water en elektra.

Het behandelen van de bufferkelders heeft nog een voordeel. De betonconstructie wordt minder snel aangetast door het water. Kostbare herstelwerkzaamheden blijven u bespaard.

Renovatie overloopgoten

Goten worden door ons op dezelfde manier behandeld, als de bufferkelders. De AOX-waarde wordt verbeterd omdat de goten minder vuil vasthouden.

Geluidsreductie

Wanneer het water in de goot valt, veroorzaakt dit een storend geluid. Lesgevend personeel wordt hier constant aan blootgesteld. Door het aanbrengen van een schuine wand, glijdt het water de goot in. Met deze oplossing zijn geluidsreducties gerealiseerd van 87dB naar 43dB.

Renovatie Sanadome

Spa Hotel Sanadome hecht veel waarde aan de hygiëne en veiligheid van hun gasten. De oppervlakteafwerking moet aan strenge wet- en regelgeving voldoen. Sanadome investeert dan ook graag in het onderhoud van de baden. Zo zijn we in 2015 begonnen met het renoveren van de binnenbaden.

Denk aan het zoutwaterbad en whirpools, maar ook de garderobe en goten werden waar nodig gerenoveerd. In samenwerking met Nylo Food & Protective Coatings werden de baden gecoat en weer volledig waterdicht gemaakt.

Hoe gaan wij te werk?


bufferkelder
1. Bufferkelder draineren en reinigen

Voordat we met de eigenlijke renovatiewerkzaamheden begint, moet de bufferkelder volledig worden leeggepompt en gereinigd. Door middel van gritstralen verwijderen we eventuele aangroei, vuil, corrosie en andere verontreinigingen van wanden en vloeren.

2. Aanbrengen vochtscherm na gritstralen

Na het gritstralen kan het oppervlak van het materiaal open en poreus zijn, waardoor het kwetsbaar is voor vochtproblemen. Om deze reden brengen we een vochtscherm aan om de duurzaamheid en prestaties van de behandelde oppervlakte te verbeteren.

aanbrengen vochtscherm
coaten bufferkelder
3. Aanbrengen waterdichte coating

Een cruciale stap bij het renoveren van een bufferkelder is het aanbrengen van een waterdichte 2-componenten coating.

4. Tweede rollaag waterdichte coating

Nadat de eerste coatinglaag volledig is uitgehard, brengen we een tweede rollaag aan.

Tweede coatinglaag aanbrengen bufferkelder
gerenoveerde bufferkelder
5. Afwerking bufferkelder

Na voltooiing van de renovatiewerkzaamheden controleren we of de bufferkelder volledig waterdicht is en kan deze weer in gebruik worden genomen.

Zwembad renovatie? Bekijk hoe het in zijn werk gaat

Laatste projecten


Cementgebonden gietvloer voor Autostore Systeem

De vloer van een grote bedrijfshal moet geschikt gemaakt worden voor het plaatsen van een Autostore Systeem.

Betonreparaties Silogebouw

Door achterstallig onderhoud is er sprake van vochtindringing. Voor het behoud van het silogebouw van Borgesius in Rotterdam is betonherstel noodzakelijk.

Balkon- en galerijrenovatie Nijmegen

Bij 8 appartementencomplexen in Nijmegen zijn diverse renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan balkons en galerijen.

Balkonrenovatie Arnhem

Bij een appartementencomplex  zijn de balkons ongeveer 20 jaar geleden voorzien van een nieuw coatingsysteem. Door weersinvloeden is de toplaag weer aan vervanging toe.

Vloer bedrijfshal renoveren

De bedrijfsvloer in de machinefabriek was in de loop van de jaren behoorlijk verontreinigd en beschadigd. Er zaten scheuren en naden in de bestaande vloer. 

Kunststof gietvloer aanbrengen in 8 uur

In 8 uur tijd een kunststof gietvloer aanbrengen in een hal van 4400 m2. Vakkundig en professioneel. Teamwerk van Jaki.

Supervlakke gietvloer voor Autostore Systeem

Een vereiste voor het aanleggen van een Autostore systeem in een bedrijfshal is dat de vloer supervlak is. 

Coaten busbaan Arnhem

De coating en belettering op de overdekte busbaan op het Centraal Busstation in Arnhem zijn aan vervanging toe.

 

Onderhoud bedrijfsvloer

Voor een groot metaalbewerkingsbedrijf in de Achterhoek doen wij regelmatig onderhoud aan de bedrijfsvloer. Hierbij worden de belijning, loopvlakken en betonschades aangepakt. 

Vloerdilatatie distributiecentrum

In één van de vele distributiecentra in Nederland hebben we onderhoud aan de dilataties in de bedrijfsvloer verricht.

Balkon- en galerijrenovatie Arnhem

Bij een flatgebouw in Arnhem waren de balkons en galerijen in slechte staat. Jaki heeft diverse renovatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Zwembadrenovatie in Opmeer

Het beton in de bufferkelder van het zwembad was aangetast waardoor micro-organismen zich in het beton nestelden wat weer invloed heeft op de kwaliteit van het water.

Coaten zwembad Sanadome

Hygiëne en veiligheid spelen in Sanadome een cruciale rol. JAKI voert daarom regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit.

Betonreparatie en kitwerk flatgebouw

Bij een flatgebouw in Veenendaal was het beton in een slechte staat. JAKI heeft hierbij het kitwerk vervangen en het beton hersteld.

Brugrenovatie Aalten

Bij diverse bruggen in de gemeente Aalten heeft JAKI renovatiewerkzaamheden uitgevoerd.

Lijmwapening aanbrengen

Bij een productiebedrijf, waar de vloer zwaar belast wordt, zitten een aantal aanzienlijke boorgaten in de vloer. Hierbij is ook de wapening in de betonvloer doorboord en is de draagkracht te laag geworden. Dit kunnen we herstellen met koolstofvezelwapening

Kelderafdichting binnenzijde Slangenburg Doetinchem

Jaki heeft bij de Abdij in de Slangenburg te Doetinchem de kelder aan de binnenzijde afgedicht

Vloerrenovatie Zoutloods

In opdracht van Provincie Gelderland hebben we de vloer van de zoutloods gerenoveerd.

Balkon- en galerijrenovatie Zoetermeer

De balkongalerijen van een appartementencomplex van 20 verdiepingen hoog zijn door JAKI volledig gerenoveerd. 

Balkon- en galerijrenovatie Beekbergen

De balkons en galerijen van 51 appartementen van ouderen met een zorgvraag zijn door JAKI volledig gerenoveerd.