Wateroverlast of vocht in de kelder is een serieus probleem. Opgeslagen spullen of voorraden worden aangetast en zijn niet meer te gebruiken. De kelder wordt onbruikbaar en dat is zonde van de ruimte. Als de kelder bij bestaande woningen kleiner is dan de begane grond is het niet mogelijk om de kelder aan de buitenzijde af te dichten. Daar kunnen wij immers niet meer bij. Gelukkig is het ook mogelijk om de kelder vanaf de binnenzijde af te dichten. Kelderafdichting aan de binnenzijde verhelpt vochtproblemen in kelders en maakt de leefomgeving gezonder en comfortabeler.
Last van lekkage of vocht in de kelder?
Je kelder aan de binnenkant waterdicht maken
Bestaande kelders dichten wij af via de binnenkant. Dit wordt ook wel een correctieve afdichting genoemd. Wij hebben al meer dan 1.000 kelders waterdicht gemaakt. Voordat we aan de slag gaan, inspecteren wij de kelder zorgvuldig. We beoordelen het soort, de dikte en de bijzonderheden van de bestaande muren en vloeren. Het is belangrijk om ter plekke een zorgvuldige opname te maken. Bij de inspectie van de kelder nemen we jouw wensen en de eigenschappen van de kelder op. Op basis hiervan bepalen we hoe we het beste resultaat kunnen behalen. Om de overlast aan te pakken, maken we gebruik van speciale injectietechnieken in combinatie met gespecialiseerde mortels.
Waardoor ontstaat vocht in de kelder?
Vocht zoekt de weg van de minste weerstand. Meestal op plekken waar verschillende bouwdelen bij elkaar komen. Bijvoorbeeld de aansluiting tussen de muur en de vloer. Het kan ook zijn dat de lekkage pas later ontstaat, door verzakking van de woning. Het probleem komt keer op keer terug. Drukkend grondwater is hier de oorzaak van. De grondwaterstand wisselt. Ook het zakkende water na een hevige regenbui zorgt voor wateroverlast. Nu de regenbuien steeds extremer worden, zal ook de wateroverlast in jouw kelder toenemen.
Hoe gaan wij te werk?
We beginnen met het verwijderen van al het stucwerk tot op de constructieve ondergrond (metselwerk/beton).
We gaan de ruwe ondergrond egaliseren met een waterdichte uitvlakmortel.
Vervolgens brengen we een duurzame waterdichte minerale dichtingsmortel in twee lagen aan.
Nadat de aangebrachte dichtingslagen volledig zijn uitgehard, worden de aangepakte wanden voorzien van een cementgebonden raaplaag. Hierdoor heeft de kelderwand een ademend vermogen zodat condens geen schade meer geeft. Indien de vloer ook voorzien is van dichtingslagen wordt deze met een egaline afgewerkt.
Daarna kan de kelder weer in gebruik worden genomen. Het eindresultaat is een afgedichte kelder aan de binnenzijde.