Een gladde brug zorgt voor onveilige situaties
Bruggen voor voetgangers en fietsers worden vaak afgewerkt met een gladde bovenlaag. Bij droog weer levert dat geen problemen op. Maar bij regen of vorst, wordt de brug verraderlijk glad.
Voetgangers en fietsers komen ongelukkig ten val. De kans op ernstige verwondingen is groot. Maar ook de bestaande afwerklaag heeft hieronder te lijden. Een vallende fiets veroorzaakt gemakkelijk schade aan het houtwerk.
Loszittende of gebarsten planken zorgen vervolgens voor nog meer onveilige situaties.
Het aanbrengen van een anti-sliplaag lost deze problemen op. Onder alle weersomstandigheden is de brug veilig te betreden.
Aanbrengen van een anti-sliplaag
JAKI is sinds 1958 gespecialiseerd in onderhoud en renovatie van bruggen. Het aanbrengen van een anti-sliplaag is een van de veel voorkomende werkzaamheden die wij uitvoeren.
De anti-sliplaag bestaat uit een coating met een grove korrelstructuur. Water blijft daarom niet liggen, maar loopt weg. Het oppervlak is niet langer gevoelig voor bevriezing of groene aanslag. Voetgangers en fietsers hebben te allen tijde optimale grip.
Anti-slip goed voor duurzaamheid brug
De anti-sliplaag heeft naast de veiligheid, nog een bijkomend voordeel. Door de coating heeft het brugdek minder te lijden onder weersinvloeden en gaat daardoor langer mee. Een anti-sliplaag is dus niet alleen een veilige, maar ook een duurzame oplossing voor voetgangers- en fietsbruggen.
Vrijblijvende offerte voor het anti-slip maken van een brug