Cementgebonden gietvloer voor bedrijfsvloeren | JAKI

Bedrijfsvloer met oneffenheden en beschadigingen?

Hoe vlakker de vloer, hoe efficiënter uw bedrijf functioneert. Vertonen de vloeren beschadigingen en oneffenheden, dan gaat de efficiëntie van personeel en materieel direct omlaag. Zeker bij (deels) geautomatiseerde magazijnen is een vlakke vloer cruciaal. Oneffenheden zorgen ervoor dat materieel afwijkt van de opgegeven route, met mogelijk beschadigingen aan materieel en stellingen. Renovatie door middel van een cementgebonden gietvloer is dan de oplossing.

In 3 dagen een extreem vlakke cementgebonden gietvloer

Door onze jarenlange expertise in cementgebonden gietvloeren, is JAKI oprecht de specialist te noemen.

 • Uw magazijn of bedrijfshal werkt zeer efficiënt
 • Jarenlang profijt van een slijtvaste vloer
 • Het werk al na 3 dagen weer hervat

Wij werken uitsluitend met professioneel gereedschap en de beste coatings. U bent verzekerd van een hoogwaardig eindresultaat.

Toepassingen gietvloer

Een gietvloer van cement is zeer breed toepasbaar door de verschillende diktes waarmee wij kunnen werken. Bij minimale oneffenheden, zorgt een gietvloer van slechts 3-6 mm voor het gewenste resultaat. Bij grotere oneffenheden is een dikkere vloer de oplossing. Ernstige beschadigingen treden bijvoorbeeld op bij het opnieuw inrichten van een magazijn. Stellingen of machines die aan de grond bevestigd zitten, worden verplaatst. De oude bevestigingspunten laten vaak gaten en scheuren achter. Wanneer wij de cementgebonden gietvloer hebben aangebracht, ziet u niets meer van de beschadigingen en is de vloer weer als nieuw.

Onze werkwijze

1

Vloer voor renovatie

2

Stofloos stralen ondergrond

3

Primerlaag aanbrengen

4

Aanbrengen cementgebonden gietvloer

5

Aanbrengen cementgebonden gietvloer

6

Aanbrengen cementgebonden gietvloer

7

Aanbrengen cementgebonden gietvloer

8

Strakke, vlakke bedrijfsvloer na renovatie

Veelgestelde vragen over cementgebonden gietvloeren

In de afgelopen 60 jaar, hebben onze specialisten al heel wat vragen gekregen over gietvloeren. In dit artikel behandelen we de volgende vragen over:

Hoe bepalen jullie de juiste dikte?

Cementgebonden gietvloeren zijn aan te brengen in verschillende diktes. Van 3mm tot maar liefst 70mm. Hoe dik de vloer moet zijn, hangt af van verschillende eigenschappen. Denk aan de ondergrond en de oneffenheden in de vloer. 

De dikte moet minimaal de hoogte van de oneffenheden zijn. Te grote oneffenheden weggehakt worden voordat de gietvloer aangebracht wordt. Daarnaast is het belangrijk dat alle afgebrokkelde stukken weggehaald worden.  

Bij geschakelde bedrijfshallen is de vloer overgang een belangrijk aandachtspunt. Door verschillende vloerhoogtes rijden heftrucks de vloer langzaamaan kapot. Daarnaast zorgt dit voor beschadigingen aan materieel. 

Met de juiste dikte worden deze hoogteverschillen weggewerkt. De dikte van de gietvloer is dus afhankelijk van oneffenheden en het hoogteverschil tussen verschillende ruimtes. Meer over de juiste dikte.

Hoelang moet een cementgebonden gietvloer drogen?

Dit is een van de grote voordelen van cementgebonden gietvloeren. Ze drogen bijzonder snel. Hoe snel dat exact gaat, is afhankelijk van de dikte van de vloer. Gaan we uit van een dikte van 70mm, dan is de vloer na 3 dagen weer droog en belastbaar. Daarnaast zijn er ook snelle systemen die binnen 24 uur weer belastbaar zijn.

Hoelang duurt het aanbrengen?

Ook dit is deels afhankelijk van de dikte, maar ook van de ondergrond en de ruimte waarin de gietvloer wordt aangebracht. Bij JAKI brengen we 250 tot 2000 m² per dag aan. Neem voor een meer specifieke schatting contact met ons op. 

Welke verschillende soorten zijn er?

Gietvloeren zijn bijzonder breed toepasbaar. Bij JAKI werken we voornamelijk met cementgebonden gietvloeren voor (geautomatiseerde) magazijnen, distributiecentra, fabrieken, werkplaatsen, grootkeukens, chemische industrie en zware industrie. Alle soorten.

Hoe moet een cementgebonden gietvloer onderhouden worden?

Een gietvloer is onderhoudsarm. Tenminste, als er gekozen wordt voor de juiste gietvloer. Dat heeft grotendeels te maken met de belasting van de vloer. Chemische stoffen tasten de vloer bijvoorbeeld aan. Deze moeten zo snel mogelijk verwijderd worden.

In hoeverre de gietvloer onderhoudsarm is, hangt af van de gekozen coating. Met rolcoating brengen we een extra beschermlaag aan. Bijvoorbeeld om de vloer chemisch resistent te maken. Daarnaast is het aan te raden om de gietvloer regelmatig te reinigen met een schrobmachine.

De belangrijkste onderhoudstips voor cementgebonden gietvloeren? Controleer de vloer constant op beschadigingen. Denk aan scheuren of loszittende delen. Hoe langer het duurt voordat de vloer hersteld wordt, hoe hoger de kosten.

Hoelang gaat een cementgebonden gietvloer mee?

Een gietvloer gaat tot wel 20 jaar mee. Dit is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan het onderhoud (zoals hierboven beschreven), de belasting, de dikte en de gebruikte coating. 

Een magazijnvloer waar alleen personeel loopt, gaat langer meegaan dan een magazijn waar 10 heftrucks rijden. Wilt u een concretere inschatting hebben? Neem dan contact met ons op. 

Wat is het verschil met een troffelvloer?

Bij veel bedrijven wordt een troffelvloer onder de categorie gietvloeren geplaatst. Dit is echter niet juist. Een troffelvloer is geen gietvloer. Een troffelvloer wordt namelijk niet gegoten, maar gesmeerd. Vergelijkbaar met stucwerk. Bij JAKI gebruiken we troffelvloeren vaak voor lokale reparaties. Bijvoorbeeld de overgang tussen twee bedrijfshallen. Meer verschillen.

Vrijblijvende offerte voor een cementgebonden gietvloer ontvangen?

Snel offerte aanvragen


  Referenties

  Balkonrenovatie appartementencomplex Arnhem
  proj_1 Bekijk al onze referenties
  Kunststof gietvloer
  proj_1 Bekijk al onze referenties
  Cementgebonden gietvloer
  proj_1 Bekijk al onze referenties