Koolstofwapening aanbrengen? Specialist in lijmwapening | JAKI

Een verzwakte betonconstructie?  

Wanneer een betonconstructie verzwakt, ontstaan er gevaarlijke situaties. U kunt natuurlijk een externe constructie plaatsen, maar dat wilt u liever niet. De externe constructie zorgt voor ruimteverlies.

Koolstoflijmwapening is in deze situatie de perfecte oplossing. De koolstoflamellen worden op de betonconstructie gelijmd, voor een ijzersterk resultaat en zonder ruimte in te nemen.

Specialist in koolstofwapening sinds 1958 

 

Koolstofwapening aanbrengen is zeer specialistisch werk waar JAKI bijzonder goed in is. Wij werken uitsluitend met erkende constructeurs en met hoogwaardige producten. JAKI: maakt beton beter sinds 1958.

 • De betonconstructie is weer veilig  
 • Volledige vloeroppervlakte te gebruiken 
 • Strakke afwerking van het plafond 

Onze werkwijze

1

Aanbrengen koolstoflamellen onderzijde

2

Aanbrengen koolstoflamellen onderzijde

3

Koolstoflamellen met onderstempeling

4

Koolstoflamellen met onderstempeling

5

Koolstoflamellen met onderstempeling

Wanneer koolstoflijmwapening aan laten brengen?

Wanneer de belasting op een betonconstructie toeneemt, is het aanbrengen van versteviging noodzakelijk. De bestaande constructie is niet gebouwd voor de nieuwe gebruiksdoeleinden.

Bijvoorbeeld wanneer een kantoorpand omgebouwd wordt naar appartementen. Om plaats te maken voor een liftschacht, moeten delen van de vloer worden weggezaagd. Hierdoor wordt de constructie verzwakt.

Het aanbrengen van koolstoflamellen brengt de stevigheid van de constructie naar een hoger niveau. Zo blijft de betonconstructie veilig.

Deze oplossing is ook ideaal wanneer een bestaand gebouw wordt uitgebreid met extra verdiepingen. De bestaande dakconstructie is niet berekend op het extra gewicht.

Door gebruik te maken van koolstoflijmwapening, vormen de extra verdiepingen geen bedreiging voor de veiligheid van het gebouw. Met deze oplossing zijn externe constructies overbodig geworden. Het volledige vloeroppervlakte is te gebruiken.

Koolstofwapening voor bruggen

De koolstoflijmwapening is ook geschikt om de steeds toenemende verkeersbelasting van bruggen op te vangen. Veel bruggen zijn tientallen jaren geleden gebouwd, en zijn berekend op de verkeersbelasting van die tijd.

 

Een brug die wordt gerenoveerd

 

Die verkeersbelasting is in de loop der jaren flink toegenomen, maar de bruggen zijn hier niet op aangepast. Door koolstoflijmwapening toe te passen, is de brug bestand tegen de hedendaagse en toekomstige verkeersbelasting.

Gratis & vrijblijvende offerte

Wij bieden oplossingen die aansluiten op de gewenste duurzaamheid en budgettaire ruimte. Een van onze experts zal contact met u opnemen om samen met u ter plaatse de mogelijkheden te bekijken voor aanbrengen van de koolstofwapening. Daarna ontvangt u een gespecificeerde offerte. Alles geheel kosteloos en vrijblijvend.

Vrijblijvende offerte voor koolstofwapening

Snel offerte aanvragen


  Referenties

  Balkonrenovatie appartementencomplex Arnhem
  proj_1 Bekijk al onze referenties
  Kunststof gietvloer
  proj_1 Bekijk al onze referenties
  Cementgebonden gietvloer
  proj_1 Bekijk al onze referenties