Wat is het verschil tussen een gietvloer en een troffelvloer?

Deze vraag krijgen we regelmatig. Niet zo gek ook, want beide vloeren worden vaak op dezelfde locaties aangebracht. Denk aan magazijnen en distributiecentra. In dit artikel zetten we de verschillen uiteen.

Gieten vs smeren

Het grootste verschil is de manier van aanbrengen. Een gietvloer wordt gegoten, terwijl een troffelvloer gesmeerd wordt (net als stucwerk). En dat geeft de troffelvloer ook direct een groot voordeel ten opzichte van een gietvloer.

Op afschot

De troffelvloer is namelijk op afschot aan te brengen. Dat is vaak een eis voor melkstallen en bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Bij het reinigen van de vloer, wordt het afvalwater door middel van het afschot naar de goot geleid. Dit zien we bijvoorbeeld ook in horeca keukens.

Samenstelling

Een troffelvloer bestaat uit een mengsel van zand en epoxy. Dat zorgt voor een ijzersterk resultaat. Een troffelvloer is daardoor taaier en slijtvaster dan een gietvloer. Bijkomend voordeel: een troffelvloer is na één dag weer belastbaar.

Lees ook: 7 veelgestelde vragen over gietvloeren voor bedrijven

Toepassing troffelvloer

Een troffelvloer gebruiken wij vooral voor vloerreparaties. Bijvoorbeeld bij de overgang van twee bedrijfshallen. Die raakt snel beschadigd. Zeker wanneer er dagelijks heftrucks overheen rijden.

Het gevaar is dat de beschadiging steeds groter wordt. Delen van de vloer laten los, waardoor de kans op ongelukken toeneemt. Medewerkers kunnen struikelen en lading kan beschadigen wanneer heftrucks over de ongelijke vloer rijden.

Gietvloer of troffelvloer?

Hierboven hebben we de grootste verschillen tussen de gietvloer en de troffelvloer benoemd. Bent u benieuwd welk type vloer past bij uw bedrijf? Neem gerust contact op met onze specialisten. Wij komen altijd vrijblijvend langs voor een inspectie van de vloer.

Vrijblijvende inspectie aanvragen